Pentru a putea zbura cu parapanta este necesar:

  • să urmezi o scoala zburand sub indrumarea instructorului
  • obtinerea licentei de pilot pentru a putea zbura nesupravegheat de un instructor
  • sa achizitionezi echipament complet de zbor (voalura, seleta, casca, parasuta de rezerva)

Cursuri Scoala de Zbor Paramania
Scoala de Zbor Paramania va ofera cursuri de instruire cu parapanta in Brasov. Veti avea la dispozitie programa cursurilor schematizata in 2 module, astfel inainte de a va inscrie la acest curs, puteti parcurge programa introductiva online.
Ce ofera Scoala de zbor Paramania?
1. In primul si in primul rand, Scoala de zbor Paramania este atestata in instruirea de elevi piloti, iar cursurile sunt asigurate de piloti instructori de parapanta licentiati si membri AZLR ( Asociatia de Zbor Liber din Romania).
2. Toate zborurile sunt supravegheate cu aparate radio. Folosim casti de protectie adecvate pentru aceasta activitate, parasuta de salvare, selete cu protectie, parapante de scoala   verificate pentru nivelul incepator si oferim transport pe panta cu jeep 4x4.
3. Motto-ul nostru este “Siguranta inainte de toate!” – si extindem aceast motto  la toate aspectele legate de zborul cu parapanta - echipament, calificare cunostinte si atitudine.
Cursurile organizate de Scoala de zbor cu parapanta Paramania cuprind o parte teoretica si una practica. Atat partea teoretica cat si partea practica sunt sustinute in locatiile de zbor, pe panta, in zonele LEMPES, BUNLOC, ZALAN, OZUN si in alte locatii care ofera panta de scoala.
Durata cursurilor este de 20-30 zile si variaza in functie de timpul alocat si bineinteles de abilitatile fiecarui cursant care parcurge programul de instruire.
Partea teoretica:
- are o durata de 50 ore de pregatire, elevul invata notiuni de: legislatie aeronautica si reglementari, cunoasterea parapantei, performante de zbor si planificarea zborului, performante umane, meteorolgie, navigatie, proceduri operationale, principii de zbor, manevre avansate de zbor.
Pregatirea practica consta in:
- pregatirea echipamentului, gonflaje - controlul aripii la sol, zboruri deal-vale de mica inaltime (max 50 altitudine), decolari si aterizari, zboruri de dinamica (patrulare in fata pantei pe un vant cu viteza relativ mare), zboruri de inaltime medie (max 250m altitudine), manevre de coborare rapida (urechi, urechi + accelerator, spirala)
La finalizarea pregatirii practice elevul va avea experienta de zbor de minim 60 zboruri din locuri diferite in total 10 ore de zbor. Zboruri cu castig de inaltime si zboruri in dinamica (patrulare la panta) in total 2 ore.
De asemenea pentru o dobandire mai usoara a cunostintelor, elevul va efectua zboruri in tandem(parapanta cu 2 locuri) ca si pasager.
Echipamentul si manualele sunt incluse in curs!
Varsta  minima pentru a fi acceptat la curs este de 15  ani si nu exista limita maxima de varsta. Aspirantii minori sunt acceptati la curs doar cu acordul scris al parintilor.
Doritorii vor trebui sa dea o declaratie pe propria raspundere ca sunt apti din punct de vedere medical si ca nu sufera de boli care sa impiedice desfasurarea activitatilor de zbor.
OBS:   Suntem una din scolile de zbor din Brasov, care va va tine in scoala pentru atata timp cat este necesar pentru ca dvs sa deveniti un pilot bun in conditii de siguranta, fara nici un alt cost suplimentar.

Cursuri Scoala de Zbor Paramania - Brasov

Scoala de Zbor Paramania va ofera cursuri de instruire cu parapanta in Brasov. Veti avea la dispozitie programa cursurilor schematizata in 2 module.

Scoala de zbor Paramania este recunoscuta si atestata in instruirea de cursanți piloți, cursurile fiind asigurate de piloti instructori de parapanta din Romania licentiati si membri AZLR ( Asociatia de Zbor Liber din Romania) cu o bogată experienta internationala in Noua Zelanda, Himalaya (Nepal, India), Alpi(Elvetia, Italia, Austria, Franta, Slovenia, Germania), Turcia, Bulgaria, Kenya.


Cursurile Paramania cuprind:

Partea teoretica online si in sala de curs:

are o durata de 50 ore si cuprinde notiuni de legislatie aeronautica si reglementari, cunoasterea parapantei, performante de zbor si planificarea zborului, performante umane, meteorolgie, navigatie, proceduri operationale, principii de zbor, manevre avansate de zbor.

Pregatirea practica consta in:

pregatirea echipamentului, gonflaje - controlul aripii la sol, zboruri deal-vale de mica inaltime (max 250 m altitudine), decolari si aterizari, zboruri de dinamica (patrulare in fata pantei pe un vant cu viteza relativ mare), zboruri cu castig de inaltime (max 1000m altitudine), manevre de coborare (urechi, urechi + accelerator), cazuri speciale (inchideri ale voalurii)
Experienta de zbor la finalizarea pregatirii practice pentru fiecare cursant:

       - minim 110 zboruri din locuri diferite in total 15 ore de zbor.

      - minim 5 zboruri cu castig de inaltime si zboruri in dinamica in total 2 ore.

Fiecare cursant va efectua minim 2 zboruri in tandem (inclusa in pret) (parapanta cu 2 locuri) ca si pasager pentru o dobandire mai usoara a cunostintelor.

Rudele de grad I au 20% reducere la zborul tandem. (Luni - Vineri)  


Nota: Echipamentul pentru 6 zile si manualele sunt incluse in curs!


Toate zborurile sunt supravegheate cu aparate radio. Folosim casti de protectie, parasuta de salvare, selete cu protectie, parapante de scoala verificate pentru nivelul incepator.

La finalizarea cursurilor de zbor veti sustine un examen atat teoretic cat si practic prin care veti obtine Licenta de Pilot Parapanta eliberata de Asociatia de Zbor Liber din Romania, cu recunoastere internationala.


Dupa ce ati intrat in posesia licentei de zbor, puteti incepe sa zburati oriunde in lume independent, fara a mai fi nevoie sa fiti supravegheat de un instructor.


Conditiile de participare:

  • Cursantii vor trebui sa dea o declaratie pe propria raspundere ca sunt apti din punct de vedere medical si ca nu sufera de boli care sa impiedice desfasurarea activitatilor de zbor.

  • Varsta minima pentru a fi acceptat la curs este de 15 ani si nu exista limita maxima de varsta. Aspirantii minori sunt acceptati la curs doar cu acordul scris al parintilor.

  • Greutatea maxima 110kg, din motive de siguranta zborului - constitutia atletica este obligatorie

  • toti cursantii devin membrii Clubului Sportiv Paramania, pentru primul an taxa de membru este gratuita.


Cursul de parapanta dureaza pana se dobandesc cerintele minime standardelor internationale SafeParaPro 4, maxim 1 an de zile, Calendar Cursuri 2023


Clubul Sportiv Paramania va ofera urmatoarele module de parcurgere a unui curs de zbor:

Contributii:

1. Modulul A Brasov - initiere, decolari si aterizari (7 zile Practica): 490 euro Brasov, echipament inclus pentru 25 de zboruri, transport 4x4, valabil 6 luni

2. Modulul B Brasov - durata si castig de inaltime (23 zile Practica): 920 euro (posibilitate plata in rate) Brasov, cu echipament personal,

Zilele de instruire nu sunt consecutive, cat permite conditia meteo, 2-3 zile pe saptamana. 

Curs VIP (One - One): 140 euro/zi. Luni-Vineri, Octombrie, Noiembrie

Inscrie-te pana pe data de 1 Aprilie si Beneficiezi de 10% reducere, plata se efectueaza in lei.

pentru informatii si inscrieri ne puteti contacta pe numarul de telefon  0726-369-719


Asociatia Club Sportiv Paramania 
Libra Bank
Cont Iban: RO82BREL0002000980350100
CIF: 32526454